De naam 62damrak is relevanter voor deze branche dan je wellicht denkt. De naam is een eerbetoon aan de iconische boekhandel van Allert de Lange, die vanaf 1880 gevestigd was aan Damrak 62 in Amsterdam.

Allert de Lange opent op 1 april 1880 zijn eerste boekhandel aan het Damrak 62. De Lange woont samen met zijn vrouw Rijkje Middelhoven boven de zaak. De boekhandel, vooruitstrevend in die tijd,  start als een van de eerste boekhandels met het aanbieden van vreemdtalige literatuur en wordt ook bekend als een van de belangrijkste verkopers van zogeheten exilliteratuur, ook wel emigrantenliteratuur genoemd.

In april 2011, precies 131 jaar nadat De Lange zich vestigt aan Damrak 62 - wordt 62damrak ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Oprichters Francine, Martin, Frank en Geke zijn als een vis in het water binnen de boekenwereld: allen zijn jarenlang werkzaam geweest bij Nilsson-Lamm. Deze importeur vertegenwoordigde jarenlang de belangrijkste internationale uitgevers als Lonely Planet, Penguin en HarperCollins voor Nederland en België.  Met een knipoog naar het verleden en de blik naar de toekomst startten zij 62damrak. Het hoofdkantoor van 62damrak is overigens gevestigd in Hilversum. Op Damrak 62 in Amsterdam vind je vandaag de dag geen boekhandel meer.

62damrak kent twee labels: Books en Op Reis Met.

62damrak Books biedt maximale ondersteuning bij het samenstellen van een goed Engelstalig assortiment.

Onze medewerkers hebben intensief contact met alle relevante Engelstalige uitgevers. We weten precies welke belangrijke titels er gaan verschijnen. Dankzij onze kennis en jarenlange ervaring kunnen we maatwerk verzorgen en gaan we zover als nodig om de door jou gewenste boeken te kunnen leveren.

We werken samen met Gardners en Ingram, twee grote internationale grossiers, om Engelse boeken snel en betrouwbaar te kunnen leveren. Gardners is met een catalogus van bijna tien miljoen titels - waarvan ruim 450.000 op voorraad - de grootste leverancier van het Verenigd Koninkrijk. Ingram is vanuit de Verenigde Staten de meest complete grossier voor Amerikaanse titels.